Kaisa:
Kirjotin tälle päivälle pitkän jutun ja se katosi! Nyt minun hyvää tuultani aletaan pönkittämään! Katsotaan, jos kirjoittelen jutut uudestaan myöhemmin...

Otetaas nyt uusi yritys.
Alkuperäinen otsikko oli "Ihana vapaapäivä".
Moni sunnuntaikin on mennyt stressaressa, vaikka ne ovat vapaapäiviä. Hommaa on aina niin paljon viikon viimeisellekin päivälle. Tänään päätin, että työnnän tekemättömät jutut taka-alalle ja vain olen. Akvaariot on kuitenkin putsattava :)
    Kävin tuossa Alviksen ja Sellan kanssa pitkällä lenkillä. Kuljin yhden talon ohi, joka oli vuosi sitten myynnissä. Kävin Lassen, Kirsin ja Markun kanssa silloin vilasemassa sitä. Netin kuvissa talo näytti yllättävän hyvältä, vaikka hinta oli halpa. Menin paikan päälle epäilevin mielin. Talo oli ollut hoitamatta. Kiinteistövälitys oli piilottanut haisevat tiskivuoret jne... Ja kun Markku sekä Lasse kävivät tutkimassa talon pohjaperukoita, niin ainakin yksi syy hinnalle löytyi. Talo oli lahonnut. Eipä tullut tehtyä kauppoja. Talo olisi pitänyt rakentaa alusta asti uudestaan.
    Jokin aika sitten huomasin, että talossa on asukkaita. Melkein säälittää heidän puolestaan. Nyt asukkaat olivat ruvenneet maalaamaan taloa. Mietin melkein tuskissani, että mitä hyötyä siitä on? No, se ei ole meidän onkelma. Jatketaan etiä päin.
   Meillä oli perjantaine ne ns. grillijuhlat. En pahemmin kerinnyt viihdyttämään vieraita, kun olin mesen välityksellä Suomen Frettiyhdistys ry:n epävirallisessa kokouksessa koko illan. Keskustelimme yli kymmeneen kattojärjestöasioista. Sitten suunistinkin nukkumaan. Vaikka ei se uni tullut silmään, kun olkkarista kuului välillä hitommoinen kalitus...
   Yksi vieraista, Riikka, on harjoittelussa jossakin taidepaikassa, jossa väsätään mm. tiffanytöitä. Firma on saanut tilauksen Kennelliitolta. Väsäävät nyt liitolle koira-aiheisia juttuja. Voitettaskos me joskus semmonen Riikan tekemä työ? :) Vai ovatkohan ne vaan vaikkapa kiitoslahjoja tuomareille?
    Lasse lähti eilen Kuopioon työkaverinsa gillijuhliin. Saa aina kuulla, että miten hieno talo on. Sisutuksessa marmoria, löytyy miljoona huonetta pelihuoneineen. Ja olikohan siellä porealtaat ja kaikki. Olen minä kyllä tyytyväinen omaan taloonikin. Ei siinä mitään :) Kunhan koirat lopettaisivat talon tuhoamisen...
Enkä haluaisi hirveätä määrää huoneita, sillä en jaksaisi siivota niitä. Mutta jos olisi paljon huoneita, niin silloin olisi rikas ja silloinhan kotona kävisi siivooja! Siilleenhän se menee :)
Koirista siis. Alvis kaatoi vesikupin ja laminaatteja meni pilalle, mäykyt ovat irrottaneet ja pureskelleet oven karmeissa olevia muovituppeloita (mitä sitten ovatkaan nimeltään) ja ne söivät myös saunan oven karmeja. Korjattavaa kertyy! Ja Alvaro repi koirien uuden pedin ja sohvan irtotyynyn ja, ja... Ei pohdita noita juttuja nyt perusteellisesti...
   Pitää vielä kertoa tästä Lassen kaverista yksi juttu. Kun se rakensi talonsa, niin sille tuli maalämpö. Asentajat olivat mokanneet. Talo ei lämmennytkään talvella maalämmön avulla...vaan ulkopiha. Kaveri oli ihmetellyt, kun sähkölasku on niin julmetun suuri ja pihalla suunnilleen kukat kukkii keskellä talvea. On siinä asennusfirmalla ollut selvittämistä!
    Alvaron koipi nousi aamulenkillä jo aika rehvakkaasti. Olisiko syynä se, että kävimme enemmän ihmisten (koirien) ilmoilla. Jos täällä korvessa niin voi sanoa. Mutta kuitenkin, kuljimme 5-tien varressa, niin siellä on voinut muitakin uroita liikkua. Alkuperäiseen juttuunhan kirjoitin, että Alvis on muka niin kova poika, mutta kuitenkin niin nynny. Se merkkailee jo ahkerasti, mutta se on tapahtunut telemark-tyylisesti. Sitä on ollut hauska seurata.
   Ja onnea vielä Into-koiruudelle SERTin johdosta, jonka se sai eilen Mikkelistä. Meillä olisi seuraava koitos viikon päästä Oulussa. En muista, ilmoitinko sinne vain Alviksen vai lähteekö Sellakin mukaan. Muisti teki tepposen... Ei Farkkufoorumistakaan selvinnyt, että ketä kaikkia paikan päällä on. Näyttelyn nettisivuilla sanottiin, että lk ibbejä on kaksi, Alvis ja ?? (Sella ?) Heh! No kunhan postista tulee näyttelylappuset, niin tiedän, tarvitseeko Sellakin puunata näyttelykuntoon.

Klo. 16.30
Jihaa! Luin Farkkufoorumista, että Sellan nuori velipuoli oli voittanut Ruotsissa Maailmanvoittaja junnutittelin ja veli Maailmanvoittajatittelin! Olisipa ollut ihanaa olla koirien kanssa paikan päällä! Suomen Kennelliitto on anonut Maailmanvoittajanäyttelyä Suomeen..olikohan vuodelle 2012 tai 2014. Jospa tännekin saadaan isot näyttelyt tulevaisuudessa. Ja oliko jo ensi vuonna Pohjoismaiden voittajanäyttely Suomessa? Sinne on ehdottomasti päästävä :)