Kaisa:
...pitää kropan virkeänä. Otsikoksi voi laittaa tuon lauseen, valitettavasti. Kun siivosin ulkomöksää, niin  Ade ja Oiva olivat juoksulangoissa ja Esteri viipotti irtaallaan. Olin juuri puhumassa Pitkäsen kanssa mäykkyjen luolaharkoista, kun ulkoa alkoi kuulua Esterin hirmuinen huuto. Hyökkäsin ulos ja kuulin metsästä oksien rapsahtelua. Lopetin puhelun ja koppasin Esterin kainaloon. Yritin tiirailla metsään, että onko siellä hirvi vai koira. En nähnyt. Heitin Esterin sisälle ja lähdin hakemaan muita koiriakin sisälle. Pienellä säikähdyksellä selvittiin :)

Lasse lupasi lähteä koirien kanssa luolille (harkkoihin näin aluksi). Minä lupasin lähteä jalkapallo- ja jääkiekko-otteluihin. Voihan jee. Mutta näin asiat on sumplittava, ettei yksin tarvitse lähteä... Oiva ja Adena lähtevät siis ensi viikonloppuna kettujahtiin :) Oivalla on kokeista vasta yksi B-tulos. Ade ei ole ollut kokeissa. Ihan pienenä pentuna se oli mukana harkoissa leikkimässä ketunkarvalelulla. Nyt alkaa tositoimet. Siilissäkin on ollut jonkin aikaa harkkoja, mutta joku ryökäle on käynyt myrkyttämässä ketut, niin ei ole enää sitten harkkoja. Kauemmaksi on ajettava. Ja Muurasjärvellä ei ole enää kokeita (kai jotain erimielisyyksiä on tullut). Kun sinne asti lähti kokeisiin, niin siellä vierähti koko päivä. Piteneekö matkat nyt entisestään? Tuusniemellä on kuulemma ensi syksynä kaksipäiväiset kokeet.
Ajokokeita olisi vielä tänäkin vuonna. Mutta minulla ei ole mitään hajua tuosta touhusta. Luulen, että jos Oivan laskee riistan perään, niin voi sanoa heippa!

Voitto-mäykky oli lähtenyt eilen uuteen kotiin, Mäntsälään. Niin kuin vähän arvelinkin. Päätin ottaa itseäni niskasta vielä kerran kiinni ja aloitin netin plaraamisen. Katselin uroslistoja. Niissä ei ole mukana omistajien tietoja. Mutta tuttu nimi hyppäsi esille. Semilain Kille. Koira on tainnu käydä samoissa kokeissa kuin mekin. Koira asuu Vuorelassa. Sitten silmiin hyppäsi listoilla Welmu Mr Jeeves. Pienen etsimisen jälkeen löysin omistajan mailiosoitteen ja puhelinnumeron. Päätin uskaltaa kysyä tämän multichamppioonin omistajalta koiraa lainaan Adelle. Arvelin, että saan kieltävän vastauksen. Mutta yllätys oli suuri, kun maililla tulikin myönteinen vastaus! Hinta on suuri, mutta niin voi olettaakin noin hyvin pärjänneeltä koiralta. Jotain hyvää aina välillä :)

Mauri KoiraNetissä:
http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNo=FIN18797/01&Sukupolvet=5

Maurin kuva:
http://www.ninnilampen.com/lahti_uutiset2.jpg

Eilen oli töissä kiperä asiakas. Tämä mies kinusi alennuksia. Yritin tarjota bonuskorttia. Ei kelvannut. Kysyin, että onko tyttärellä ratsastusseuran jäsenkorttia. Sillä saisi heti alennusta. Ei ollut. Mies sitten tokaisi, että toisesta liikkeestä saa heti alennuksia. Että eivät tule meidän asiakkaiksi. Yritin siinä vaan sitten sanoa, että säännöillä on pelattava.
Minullekin tarjottiin eilen aamulla Tiimarista bonuskorttia. Eivät varmasti olisi antaneet alennuksia suoraan, vaikka olisin hyppinyt tasajalkaa kassalla. Olisivat katsoneet kieroon ja sanoneet, että siirrypäs sivuun. Täällä on muitakin asiakkaita jonossa...