Kaisa:

Vähän aikaa sitten kotiuduttiin Oulun reissulta. Aamulla oli aikainen herätys, jotta ennätin käydä lenkilläkin. Ja liikenteeseen lähdettiin viiden hujakoilla.
Kokeisiin oli ilmoitettu viisitoista koiraa, joten aikaahan siinä kului. Ade sai numeron 5 ja Oiva numeron 3. Oiva oli tyhjässä luolassa vähän liian äänekäs ja ketun kanssa ollessaan se yritti etsiä liian monta kertaa toista reittiä repolaisen luokse. Tulos oli sitten C... Ee tullunna sitä beetä. Oli kuitenkin hienoa, että tyhjän luolan tarkastuksen lopussa Oiva yritti tulla kutsusta luokseni. Koira jäi jotenkin vähän kiinni ahdinkoputkeen, niin rupesi peruuttaamaan. Tuomari ei antanut minun enää kutsua Oivaa, vaan sanoi avustajalle, että ota koira pois luolasta. Oivan silmäkulma aukesi kokeissa (entinen haava). Tuomari sanoi, että koira on kolauttanut päänsä luolaan...en sanonut mitään, että ketun tekosia se on alkujaan.
    Aden luolaan menolle tulikin todella kiirus. Meitä edeltävä koira meni halliin ja tulikin kohta sieltä pois. Teki nopsan suorituksen :) Minä olin riisunut kengät ja tällännyt jalat auton puhaltimiin. Ja Ade oli vielä siinä sylissä. Eikun pikapikaa laittamaan kenkiä jalkaan ja kiikuttamaan koiraa hallille. Ade tarkasti tyhjän luolan äänettömästi ja täydellisesti. Yhdessä välissä Ade tuli ulos luolasta. Sain laittaa koiran takaisin luolaan tarkastamaan loputkin siitä. Jos en olisi laittanut koiraa takaisin luolaan, niin se olisi läpäissyt tyhjän luolan tarkastuksen, mutta olisi menettänyt pisteen. Ja Ade Padesku tuli lopussa luolasta pois minun kutsustani! Ketun kanssa Ade toimi hyvin. Alussa minua jännitti, että alkaako Ade haukkumaan ollenkaan, mutta alkoihan se! Ja kettu jäi t-pesään, niin Ade ei edes päässyt harhailemaan luolastoon. Koe oli ohi 7 minuutissa :) Adena sai jälleen ketulta pienen näpsyn. Pitääkin muistaa lorauttaa lärviin puhdistusainetta. Ade sai B-tuloksen ja 44 pistettä.
Kirjoitan arvostelut kotisivuillemme, kunhan ennätän.
    Viisi koiraa oli hakemaasa A-tulosta. Jos muistan oikein, vain kaksi koiraa sai sen. Ja yksi koira jäi ilman tulosta liiallisesta haukkumisesta tyhjässä luolassa.
    Ulkona oli kymmenisen astetta pakkasta, mutta ilma tyntui paljon kylmemmältä. Ei meinannut riittää päällä olevat vällyt. Ja ulkohuussin renkaan takaosallekin joku ryökäle oli vääntänyt tortun, niin piti käydä pöpelikössä jäädyttämässä kankkuja.
    Lassella oli päivällä välillä vähän tylsää, kun ei ollut tekemistä. Yritti ehdotella, että keskustellaan edes henkeviä. Ei jutun juurta tullut. Mutta tässä kotimatkan keskustelua:
Lasse: "Jos minä löydän joskus uuden kasvilajin, niin sen nimeksi tulee tuhvero."
Minä: "Et sinä taida löytää. Mutta varta vaikka joku uusi omenalajike."
Lasse: "Niin tai jos jonkin uuden tomaattilajikkeen kehittelisi."
Minä: "Tulisiko siihen myös sellainen pöheikkö?"
Lasse: Tulisi. Ehdottomasti!"
Näin syvällisiä keskusteluja taas meillä päin...

Osa kuvista on minun ottamia. Harjoittelin luppoajalla kameran käyttöä (kalikkasormilla).


Kokeeseen osallistujia


Ade


Ade lähtee koitokseen


Tyytyväinen ilme B-tuloksesta


Ade


Taiteellinen kuva lähettyvillämme olevasta männystä