Riikka:

Tulin vähän aikaa sitten joogasta. Voi, että on taas hyvä fiilis. Ikävä kyllä jooga ei vienyt hammas...öö paremminkin ienkipua. Minultahan on otettu pois kolme viisaudenhammasta ja nyt neljäs, elikkäs viimeinen on alkanut ilmoitellat itsestään. Ien ja poski ovat tulehtuneet moisen hampaan takia.

Tänään soitin vihdoin hammaslääkäriin ja sain peruutusajan. menin töistä suoraan hammaslääkäriin. Lääkäri oli sinänsä kiva, mutta lannisti minut heti ensikättelyssä. Hän kertoi tutkineen hammasrivistöstä otettua kuvaa ja lukeneen viime hammasleikkauksesta kertovan jutun... Hän oli kauhistellut sen vaikeutta ja sanoi, että tämä hammas se tuleekin olemaan vaikea leikattava. Lääkäri kertoi puhuneen jonkin hammaskirurgin kanssa asiasta ja kirurgi oli kuulema sanonut, että älä ainakaan minulle potilasta lähetä! Eli viime kerta kirurgilla oli ihan kamala ja nyt pelotellaan, että tämä on vielä vaikeampi tapaus... eikä sitä näköjään edes kirurgi halua leikata:)

No vhdoin tämä tohtori sitten kurkkasi suuhuni ja sanoi, että joo on ien ja poski tulehtunut. Hammashan ei ole kunnolla kasvanut esiin ja takana oli ientä hampaan päällä. Lääkäri päätti ensin hioa hampaasta "piikin", joka painoi poskea ja sitten hän ilmoitti, että hammasta peittävä ien täytyy polttaa. "OK", mietin...

Lääkäri rupesi etsimään sopivia instrumentteja ja kertoi, että kohta haisee ihan kärvennetylle hanhelle... kuulemma hänen lapsuuden kodissaan oli hanhia ja kun ne kynittiin ja lopulta loput sulkien jämät poltettiin, niin samalle haisee poltettu ien.. "Joo, kiva", ajattelin. Tohtori tökkäsi pari puudutuspiikkiä AUTS ikeneen ....

Kylläpä olikin kivaa joo... Ja haisihan se, sekä maistuikin pahalle. Nyt ien on todella kipeä. Ensi viikolla täytyy mennä takaisin samaisen lääkärin luo ja sitten hän antaa tuomionsa siitä, kannattaako hammas poistaa. Kysyinkin lopuksi olisiko se parempi poistaa kun antaa olla... sanoi hän, että kyllähän se parempi olisi ottaa pois vaivaamasta. Ihmettelen vain, miksei hän suoraan laittanut lähetettä kirurgille... No, mutta asia selkenee sitten ensi viikolla?