Kaisa:
Eli Ade ei saanut A-tulosta. Sai sen sijaan D-tuloksen! Surkeata. Kun saavuimme luolan luokse, niin minulle sanottiin, että kettu on tosi iso. Ja luola oli eri mallinen kuin ennen. Se oli Y. En kuitenkaan syytä sitä. Tyhjä luola meni hiljaa ja nopeasti. Itse kokeessa Ade mietti ensin hiekkaestettä, mutta rupesi sitten kaivamaan. Ade meni rivakasti ketun luokse. Rähisi vähän. Ja siinäpä sitten kaikki... Kierteli loppuajan, ja kävi välillä haukahtelemassa ketulle. Mielestäni Oiva on saanut surkeista suorituksista Ceen. Mäkelä ei sitä halunnut antaa. Kommenttina kaupan päälle: "Ei ole lapsenlapsille kerrottavaa."
    Ossi Lapin koiralla oli sama kettu. Omistaja keskeytti kokeen...

Aamulla Lasse vain heitti minut koepaikalle ja jatkoi sitten matkaa Lahteen päin. Kävi ostamassa roinaa. Koepäivä oli suurimmaksi osaksi aurinkoinen, niin oli ihan mukavaa. Koepäivä oli suht nopsaan ohitse, niin jouduin odottelemaan Lassea. Ja tietenkin sitten ukkonen ryykäsi paikalle. Mietin siinä Aden kanssa lenkkeillessäni, että pidänkö tätä sateenvarjoa auki vai en...
    Kun palasin takaisin koepaikalle, niin siellä oli harkat käynnissä. Siellä oli jokin Eurooppalainen putkisto tai jotain. Matti Hartikka kyseli, että onko minun koira menossa putkeen. En tiennyt koko harjoituksista, kieltelin siis. Matti kuitenkin sanoi, että laita vaan koira putkeen. Adesta touhu oli mukavaa, vaikka aluksi ihmetytti outo ylämäki- ja pudotushässäkkä. Mutta ketun luo päästiin! Toka kiekalla Ade ei enää miettinyt, vaan suorastaan juoksi kettusen luokse ja pisti äläkän pystyyn. Olisi tehnyt niin kokeessakin!
    Hartikka tuli aiemminkin jututtamaan meitä. Mitä lie mielessä? Ade sai osallistujilta kehuja ulkonäöstään. Olisiko Ade ollut hänenkin mielestä kivan näköinen mäykky. Kaveri sai koealueella olleilta paljon rapsutuksia :)

Altti jatkaa menoaan. Vauhtia on tullut lisää, ja naskalihampaat löytyy! Pentunen on hoksannut, että sohvahan se on paras paikka nukkua. Yrittää päästä sitten sinne rellottelemaan, mutta eihän se sinne jaksa loikata :)