Kaisa:
Lähdin eilen erään Annen kanssa kohti Lahden pentunäyttelyitä.Sain sovittua kimppakyydin :) Altti ei ensinnäkään meinannut uskaltaa mennä vieraaseen autoon. Onneksi se ei kuitenkaan matkan aikana oksentanut (kuolasi vähän), kun sillä on nyt ollut taipumusta pahoinvointiin (isältä perittyä). Otin siltä iltasella ruokakupin pois. Joutui vähän paastoamaan.
    Matka meni hyvin, ja Altti oli näyttelypaikallakin yllättävän reipas. Kun ihmiset tulivat jututtamaan, lykin heille herkkusia kouraan ja pyysin tarjoamaan Altille. Kyllä se uskalsi syödä :) Kehää jouduttiin odottamaan aika kauan, ja Altti alkoi olla aika hermostunut. Kehässä Altti ei antanut tuomarin kunnolla nykiä itseään. Minä sain näytettyä tuomarille hampaat. Juokseminen oli ok, mutta seisotus ei oikein onnistunut. Hihna meni jotenkin hassusti kaulanympärille, niin Altille tuli enemmän paniikki. Se loikki ja koikkelehti, enkä meinannut saada sitä millään hallintaan. Huomasin, että kehäsihteeri irrotti renkaasta sinisen nauhan. Ajattelin siinä vaiheessa, että tähän on nyt tyytyminen. Mutta se ei ollutkaan totuus. Marja Kosonen otti ilmeisesti rodun luonteen huomioon, niin Altti oli ROP! Arvostelupaperia hakiessa Altti uskalsi nuuhkaista tuomaria ja samalla pöydältä löytyi pulla. Se olisi Altin mielestä ollut varastamisen arvoinen :)
    Ajattelin, että voin jäädä ryhmään, jos se käy Annelle. Vaikka rotuni ei pärjääkään normaalisti jatkokisoissa. Annen collie käyttäytyi hienosti ja oli rohkea. Vickan tuli kuitenkin nuorena tyttösenä vanhempien pentujen joukossa nartuista toiseksi. Sekin hieno suoritus!
    Vein Altin nukkumaan omalle viltille. Pienet tirsat se sai vedettyä. Ja sitten taas odoteltiin. Ryhmässä oli sama tuomari kuin alussa. Altti käyttäytyi nyt aikasta reippaasti. Isossa kehässä porukka alkoi tipahtelemaan. Minä, että missä meidän heipat on? Lopulta olimme paikalla enää kolmen muun koiran kanssa, mm. faaraokoira pääsi joukkoon. Minä olin ihan, että vaude-vau! Palkintosijoja alettiin luettelemaan. Paikat alkoivat loppumaan kesken. Olin ihan äimän käkenä, kun Altti julistettiin ryhmän voittajaksi! Farkku tuli kolmanneksi. Sanoin tuomarille, että tämä on historiallista. Nimittäin podencot eivät tosiaan pärjää normaalisti jatkokehissä.
    Olin ihan täpinöissäni. Sitten taas odotettiin. Tietenkin BIS-kehää. Siellä tuomari vaihtui Juha Putkoseksi. Altti alkoi olla taas tosi väsynyt, eikä seisottaminen meinannun onnistua. Juoksukohdat meni edelleen hyvin. Altti ei antanut tuomarin tutkia. Altti ei pärjännyt enää loppukisassa.
    Oli aikasta huikea päivä! Kiitos Annelle ja Vickanille reissuseurasta :)

Ollaan päästy järjestäjän sivuille:
www.lahdenkayttokoira.fi/File/Nayttelyt/LA_pentu_05.pdf

En edes yrittänyt seisottaa Alttia, kun toinen oli jo ihan tööt :)

Arvostelu:

Eritt. kauniin tyypp. hyvän kok. jalopiirteinen urospentu. Erinom. pää. Hyvä purenta. Kaunis, pitkä kaula. Hyvä kaulan kaari. Erinom. ylälinja. Hyvä runko. Erinom. kulmaut. takaa, riittävästi kulmautunut edestä. Liikkuu kauniisti ja ryhdikkäästi. Hyvä luonne.

Sain napattua yhden kunnollisen kuvan tästä hulivilistä: