Kaisa:
Minullapa onkin tänään vapaapäivä. Laitoin kellon aikaisin soimaan, että lähtisin aamutuimaan ratsastamaan. Eipä tullut ponkaistua ylös. Lähdin kuitenkin köpöttelemään aamupäivällä. Mukavaa oli minulla ja ehkäpä myös Mammiaisella. Käyttäytyi nimittäin hyvin. Satulan alla oleva uusi pehmuste varmaan on antanut mukavuuden tunnetta. Ja huomasin, että Maamuska ei heittele päätään, kun alaturparemmi ei ole käytössä. Molemmille tuli hiki puolentoistatunnin aikana.
    Kun pääsin kotiin, rojahdin puolipukeissa sängylle lukemaan uusinta Koiramme-lehteä. Heti alkoi kuulostamaan siltä kuin joku ajaisi pihatiellä. Pitihän sitä ponkaista kurkistamaan ikkunasta. Traktori oli tulossa pihaan. En hoksannut, että miksi, sillä en ole tilannut vielä uutta heinäpaaliakaan. Äkkiä vetämään vaatetta niskaan ja ulos. Ystävällisesti puolituttumme toi meille nurmikon alle tavaraa. Siitä oli puhetta viime syksynä, mutta ei miekkosesta ollut kuulunut sitten mitään. Nyt hän yllättäen ilmestyi pihaan. Lupasi tuoda kuormia lisääkin ja ehkäpä levitelläkin tavaraa. Yritin udella maksupuolta, mutta siitä en vielä saanut selvyyttä. Osaisi vähän budjetoida menoja...
    Lassen kanssa oli vähän aikaa sitten puhetta, että piha laitetaan kuntoon vasta ensi kesänä, kun on tekemistä ja rahanmenoa tälle vuodelle muutenkin. Päätettiin, että seuraavista veronpalautuksista otetaan rahaa sivuun pihaa varten. Mutta näköjään nyt sitten ainakin hiukan jo laitetaan pihaa. Minulla ei aivot ole hahmottaneet pihakokonaisuutta. En tiedä, mitä sille kannattaisi tehdä. Aiemmin kun on vain rivitalon pihapläntille tai vuokraomakotitalon pihalle laitellut vähän kukkasia. Nyt pitäisi osata hahmottaa kaikki alusta saakka. Lehdistä olen leikellyt kuvia kivoista ideoista ja vähän olen lueskellut Lasnen antamaa kasvikirjaa. Jos jossain vaiheessa ajatuslamppu syttyisi!