Kaisa:
Sunnuntaina pienempi uros lopetettiin, sillä siitä ei ollut eläjäksi. Kyllä mieli on ollut matkan varrella maassa monet kerrat. Ja sitten kun jonkun pennun vointi on näyttänyt paremmalta, on toivo herännyt. Mutta ei... Nyt siis kasvamassa on vain yksi pentu. Tämä kaveri on tomera ja pulska. Painoa oli tänä aamuna 1330 g. Silmät eivät ole vielä aukeamassa, mutta korvat ovat alkaneet raottumaan. Sella putsailikin eilen röörejä.
    Maidonvastike ei siis käynyt pennuille, paitsi siis tälle kävi, joka on vielä kasvamassa. Mutta kaikille vaihdoimme ruoan vuohen maidoksi. Aika hirveää katsottavaa oli, kun pentujen mahat menivät vastikkeesta ruokinnan jälkeen kivikovaksi. Ja sitä huutoa saattoi kestää esim. illasta aamuun. Vatsan hieronnasta ja lääkkeestä ei tuntunut paljon olevan apua. Kävimme useamman kerran eläinlääkäreissä hoidattamassa koiria ja saimme kotiin lääkkeitä ja kotihoito-oppia. Mutta mikään ei mennyt putkeen... Pentusethan eivät sitten syöneet, kun kivut olivat niin kovat. Pentuja alkoi menehtymään. Vuohen maidostakaan ei ollut tarpeeksi apua. Maitokaan ei ollut itse täydellisyys. Kun isoimmalle urokselle alkoi tulla vatsa-oireita vuohen maidosta, sen ruokinta vaihdettiin takaisin vastikkeeseen. Pienempi pentu puolestaan söi maitoa. Kaksia pöperöitä piti siis pyöritellä.
    Yritimme etsiä keinoemoa, mutta sopivaa ei tuntunut löytyvän lähettyviltä. Kaikki olivat toisella puolella Suomea. Viepä pennut sinne ja sano, että jos ne rupeevat huutamaan, niin hierot vaan massua...ja sen semmosta. Kiitos kuitenkin kaikille henkilöille, jotka auttoivat emon etsimisessä. Kun kolme pentua oli elossa, käytimme niitä löwchen emon luona imemässä. Vain isoin uros imi. Muut päättivät nukkua. Ja kun isoin imi ja taaplasi etusillaan, niin ei siinä vieressä oikein muut pennut mahtuneet olemaankaan. Kun isoin oli syönyt, niin edelleenkään muut eivät halunneet imeä. Koiran tissit ja nännit olivat paljon pienemmät kuin Sellalla. Olisiko se osaltaan vaikuttanut asiaan. Seuraavana päivänä oli tarkoitus käyttää pentuja uudestaan imemässä emon luona, mutta alamäki alkoi taas... Ja sitten emo lähtikin oikeaan kotiinsa toisaalle.
    Näin taas tällä kertaa. Vieläkö jaksaa yrittää, kun aina menee penkin alle? Jos olisi viisas, vaihtaisi tämän harrastuksen pois. Silti tässä on miettinyt Adenan astutusyritystä ja Riikka miettii Neelan astuttamista. Kiimat pitäisi tulla näillä näppimillä. Adellahan menee kohta silmälausuntokin umpeen. Tämä seikka pitää muistaa!


Olen juuri syönyt.