Kaisa:
Aattona joulunvietto meinasi tyssätä, kun auto ei lähtenytkään käyntiin. Kukaan kiinni saaduista tutuista ei suostunut tulemaan auttamaan ja lähintä naapuria ei saatu kiinni puhelimitse. Lassen isä sitten ehdotti, että tulee jelppimään Rautavaraaralta asti. Minä olin sitä mieltä, että ei niin kaukaa tarvitse tulla. Ulkovaatteet päältä pois ja aloitin odotellessa viikkosiivouksen. Jouluaaton puuhaa :) Lassen iskä kaarsi pihaan...ja huipuksi: lopulta auto lähti käyntiin ilman apuja. Lahjat kyytiin ja menoksi. Olimme aikataulusta myöhässä muutaman tunnin. Lasse heitti minut ja Shakiran äiteen luo ja jatkoi itse matkaa Rautavaaralle.
    Riikkahan ei äidin luokse tullut koiranpentujen vuoksi. Ja Kikka olikin ollut äidin seurana jo jonkin aikaa (oli päässyt lähtemään vesivahingon keskeltä) ja hänellä alkoi olla kiirus kotiin. Söimme ja avasimme lahjat ja sitten Kikalle olikin sanottava heipat. Sain käytännöllisiä lahjoja, enimmäkseen vaatteita. Saimme myös imurin. Se onkin jo testattu :) Shakirallakin tuntui olevan ihan mukavaa, kun sai herkkusia.

Kiitos kaikille lahjoista ja äidille jouluateriasta!

Joulua oli tarkoitus laitella ajoissa, mutta en kovin monta koristetta saanut laitettua ja osa tippui heti alas. Ei niitä kyllä kovin paljon meidän huusholliin ole kertynytkään. Joululiinakin odottaa edelleen silitystä keittiön pöydän tuolin laidalla. Voin laittaa sen kaappiin odottelemaan seuraavaa juhlaa. Äiteen antama jouluenkeli saatiin eilen laitettua ikkunaan. Ja äiti: ihan sinun toivomalle paikalle, ruokaloossiin.

Mammiainen on edelleen ok. Kerroinko aiemmin, että se katkaisi aitapylvään melkein kokonaan? Lasse tuki sitä lankulla. Aattoiltana Maamuska oli rysäyttänyt kaataa koko laitoksen. Maamuska oli kuitenkin pysynyt aitauksessa. Piti hipsiä sisälle pyytämään Lassen apua. Iloiseksihan ei siitä tullut, kun piti juuri mennä joulusaunaan. Nyt yksi tolppa on pois ja tilalla piiiitkä lauta ja pitkästi aitanauhaa. Ei varmastikaan monta päivää pidättele menoa. Pitäisi olla paksu lankku laudan tilalla.

Nyt ulkona pitäisi olla vähemmän pakkasta. Saisiko sitä lenkkeiltyä enemmän? Jos vain henki kulkee. Kurkku on turvoksissa ja yskittää.

Riikka:

Tero ja Manta tulivat kotiin Kesiksestä. Teron vanhemmat kävivät samalla kylässä kun toivat porukat kotio. Ja arvatkaa! Mä sain Terolta POTKURIN:) Sitä olenkin toivonut, nyt pääsee koirien kanssa huristelemaan.KIITOS!