Kaisa:
Shakiralla alkoi eilen aamulla synnytyspoltot. Otin koiran mukaan Siilinjärvelle, sillä olin siirtänyt töitä jo eteenpäin ja ajattelin hoitaa niitä sitten torstaina. Avuksi sain Teron siskon. Suuri kiitos jälleen! Shakiran synnytys oli alusta asti hankala. Ensimmäistä pentua sai puuhata maailmaan jonkin aikaa ja seuraava pentu tuli vasta melkein kolmen tunnin kuluttua. Kolmas putkahti tulla melkein heti perään. Shaqi alkoi olemaan aika väsynyt. Huomasimme, että lattialle alkoi tippumaan verta, pisaroita ja sitten ihan lammikoiksi asti. Mietittiin, että tämä ei ole normaalia. Riikka pelmahti tulla paikalle ja sanoi, että TUO EI OLE NORMAALIA! En soittanut Ullalle, kun hän oli aiemmin jo sanonut, että ei ehdi vastaamaan edes puhelimeen. Soitin siis lähimmälle kunnaneläinlääkärille. Hän sanoi, että voi laittaa tipan, mutta jos tarvitsee operoida, niin hän ei sitä tee. Työvuoro kuulemma oli loppumassa... Peruin työhommat ja niin Shaqi ja pennut vietiin heti lääkärille ja Virpi sanoi, että koira on aneeminen. Laittoi tipan ja aloitti soittokierroksen Kuopion klinikoille. Puheluita tuli useampi, sillä moni sanoi, että eivät ota meitä vastaan. Lopulta Miettisen Paavo sanoi, että tänne vaan. Koirat autoon ja menoksi. Terokin lähti mukaan. Riikka jäi putiikin pitäjäksi. Perille päästyä koira jonon ohi pöydälle ja sektio käyntiin. Kaksi hoitajaa, minä ja Marianne otettiin liukuhihnana pentuja vastaan ja elvyteltiin niitä. Pentuja vain tuli ja tuli, yhteensä 13 kappaletta, 10+3 (siis 10 poikaa ja 3 tyttöstä)! Saimme elvyteltyä kaikki pennut.
Paavo sanoi, että Shakiran kohtu on revennyt pahoin. Se siis piti poistaa. Kun koira oli kursittu takaisin umpeen, näky oli surkea. Nahka oli nahkaa vasten.

Kotona alkoikin sitten imetysrumba. Pennut eivät suostuneet imemään nisiä noin vain. Pikkuhiljaa onneksi ovat hoksanneet mitä tehdä. Piennin pentu hokasi asian laidan vasta tänä aamuna. Yön syötin pullolla. Pojalla on ollut rankka alku. Rööreihin jäi nestettä, joten hengitys on vähän napsunut. Onneksi hengen haukkominen kuitenkin loppui ja hengittäminen on ollut helpompaa. Olin ihan varma, että pentu menehtyy.
    Shaqilla on kuusi nisää, joten osa joutuu odottelemaan ruokaansa. Maitoa on kuitenkin näyttänyt riittävän. Emo saa hormonia piikkinä, jotta maitoa varmasti tulisi. Lisäksi tablettina on kipulääke ja antibiootti.

Shakira on kuntoutunut pikkuhiljaa. Minun ei tarvitse enää pyyhkiä pyllyjä.

Klinikalla näkyi tuttujakin; Komppiksen ja Claaran sisarus sekä Riikan oppilas :)


Shaqia heikottaa.

 

Riikka:

Cirius kävi moikkaamassa meitä Har-Missa. Aivan hurmaava pikku mies.Columbo ei aluksi oikein ymmärtänyt vaan kovisteli oikein kunnolla, mutta lopulta leikkikin alkoi sujua. Claara otti veljen vierailun iisimmin. Kiva kun kävitte ja nähdään taas!


Claara,Cirius ja Columbo


Onnenkäpälän Cirius