Riikka:

Minä käväsen Har-missa tekemässä vielä tänään pari tuntia töitä ja sitten pakkaudumme koirinemme autoon ja nokka kohti Kaisaa ja Lasnee:) Jo perinteeksikin muodostunut juhannuksen viettopaikka. Löysin kirpparilta tosiaan koiratietovisapelin. Ajattelin, että pelattaisiin mm. sitäkin juhannuksena. Poijaat ei ollut kovin onnellisen näköisiä kun Kaisan kanssa ehdotettiin peliä. Heh--- taitavat olla jo kurkkuaan myöten täynnä koira-asiaa... Ja Terokos se sanoi, että vähän epistä, kun me kuulemma tiedämme koirista paljon:) No katsotaan saadaanko ukot peliin mukaan vai skapaillaanko Kaisan kanssa vuoden 2011 Juhannus koirana tittelistä:)

Noo mutta tässä vielä juhannustietoutta, ettei totuus pääse unohtumaan... tässä pätkä jutusta (olenkin ihmetellyt miksi juhannuksena juodaan niin paljon alkoholia, tässäpä siihenkin vastaus :

"Vuoden pisimpiä päiviä juhannusviikolla on kutsuttu pesäpäiviksi, koska aurinko on silloin ”pesässä”, eli sen päivittäinen kierto käy korkeimmalla kohdallaan, ikään kuin maailmanpuun oksalla. Aurinko näyttää viipyvän pesässä joitakin päiviä, kunnes auringon liikerata alkaa taas laskea ja päivät jälleen lyhetä. Pesäpäivinä tapahtuva kosminen suunnanmuutos on koettu taianomaiseksi tilanteeksi, jolloin pahojen henkien ja kummitusten on uskottu nousevan esiin ja liikkuvan vapaina maan päällä. Meluaminen ja juopuminen ovat jo varhain kuuluneet juhannuksen viettoon. Niiden on uskottu tuottavan onnea ja karkottavan pahoja henkiä. Erään uskomuksen mukaan mitä enemmän juhannuksena juopoteltiin, sitä parempi tuli sadosta. Pahoja henkiä on karkotettu myös juhannuskokkoja polttamalla. Myös vuoden lyhimpiä päiviä talvipäivänseisauksen aikana kutsuttiin pesäpäiviksi. Auringolla voi siis tulkita olleen kaksi pesää, joiden välillä vuodenkierto tapahtui."

 

HYVÄÄ JUHANNUSTA!

Kaisa:
Hyvää juhannusta toivottelen Sir Elwoodin merkeissä:
Suomineito

Kirsi kirjoitteli blogiinsa, että heillä kuului rymähdys. Niin kuului meilläkin. Päätin viedä Altin ja Sellan renkaanvetoon ja laittaa Alviksen juoksulankaan. Isoja koiria en ole aiemmin uskaltanut pitää langoissa. Päätin nyt kokeilla, kun vanhemmat podet ovat rauhoittuneet. En kerinnyt pihasta pois, kun kuului hirmuinen rymähdys. Ajattelin, että on parempi mennä katsomaan, mitä Alvis puuhaa. Alvis oli tempaissut niin kovasti, että juoksulangan molempien päiden puihin köytetyt tukipylväät olivat katkenneet. Että siihen loppui Alviksen ulkoilu...