Riikka:

Ahdistaa, koko ajan facebookissa tätä: Huomio SIILINJÄRVI! Lasinsiruja, parteteriä ja rotanmyrkkyä sisältäviä lihapullia on levitetty ainakin VUORELAAN, KASURILAAN, RÄISÄLÄÄN, AHMOLLE, LEPPÄKAARTEESEEN,
SIMONSALOON, PÖLJÄLLE, PATAKUKKULALLE + koirapuistoihin.
Jo viisi koiraa on kuollut ja useampi on hoidettavana! Olkaa varuillanne ja levittäkää sanaa!
(Tieto varmistettu eläinlääkäreiltä 1.6.2011.)

Just luin Uutis-Jousessa ettei kannata panikoida, eikä poliisi tahi eläinlääkärit ole vahvistaneet myrkytysjuttuja...
Mikähän lie totta?Ite en jokatapauksessa uskalla viedä koiriani kohta yhtään minnekään:(

Uutis-Jousesta lainattua:

"Huhu koiranmyrkyttäjästä paisui ylimitoitetuksi Siilinjärvellä. Kunnaneläinlääkärit lappeteläinen ja Seppänen, ell vastaanotto Karvainen kaveri, tai Kuopion päivystävä ell asema Tuhatjalka eivät ole törmänneet huhujen kaltaisiin myrkytystapauksiin". Eli ketä tosiaan uskoa ja ketkä lääkärit esim. tuon ylläolevan Facebook viestin on vahvistaneet?

SIIS AHDISTAVAA! Har-Missakin olen joka päivä saanut asiakkaiden kanssa puida tätä asiaa.. ja samoja juttuja he kertovat, että olisi koiria kuollut jne....

Jos tämä on totta niin TO-DEL-LA-KIN toivon, että se tyyppi saadaan kiinni ja se saa saman kohtelun kun nämä mahdolliset koirauhrit!

Kaisa:
8.6.11 Helsinkiin päästiin Sarin kanssa muutoin kommelluksitta, mutta kerran käänyttiin risteyksessä väärään suuntaan. Aikaa oli varattu riittävästi, niin ylimääräinen kiekka ei haitannut :) Sataman parkkimaksu tuli kalliiksi, mukavasti yli 100 euroa, sillä Sarin kortti ei ollut käynyt laitteeseen eikä ihan käypäsia seteleitä ollut syöttää. Sari joutui antamaan laitteelle liikaa rahaa. Minä odotin parkkeerauksen ajan Altin ja tamineiden kanssa terminaalin lähettyvillä. Bussiin tuli yllättävän vähän ihmisiä. Koiria puolestaan on paljon; chihusta doggeihin. Ensimmäinen yö nukuttiin bussissa, ja samaa rataa ollaan ajettu keskiviikkokin. Syöntipysähdyksiä ei ollut. Matka on taittunut helteisessä säässä. Onneksi bussissa on hyvä ilmastointi. Altti vaikuttaa reippaalta, mutta tuttuun tapaan ei suostu syömään eikä juomaan bussissa. Hotellilla toivottavasti tankkaa itsensä täyteen. Latviaan ajo ei enää tunnu missään. Liettua on jo vähän kauempana. Seuraava etappi oli Valkovenäjä. Rajalla niin ihmisten kuin koirienkin passeja syynättiin. Lisäksi meidän oli ostettava vakuutus (4 €), joka kattaa sellaisen jutun, että jos kuolee, niin ruumis roudataan Liettuan rajalle. En minä tuommoista vakuutusta olisi halunnut, mutta mitäpä muutaman euron takia sönkkäämään. Minun villi veikkaus ennen tiedon saantia siitä mistä vakuutuksessa on kyse oli, että jos kuolee, saa maksusumman eli 4 euroa takaisin :) Tullissa oli mahdottoman pitkät rekkajonot. Monen päivän jonotus kuskeilla tiedossa?

Matkalla bongattua: olen nähnyt paljon kattohaikaroita, mies oli tekemässä heinäkuormaa hevosen kanssa ja yhtä tai useampaa lehmää ja hevosia pidetään liessa ruohoa syömässä, riippuen alueesta.

Matkanteko ei ole ollut ihan auvoista, sillä reissuun lähti jäppinen, jolle juomat maistuvat. Hän sattuu istumaan bussissa takanani. Ja aamulla kuulin, että jokin lorisee. Jäppinen yrjöili lattialle... Lisäksi hän antaa kaljatölkkien vieriä lattialla. Hajuelämykiä kerrakseen.

9.6.11 Yövyimme Valko-Venäjällä Tourist-hotellissa. Paikkakunta oli kai joku Gomes. Kyltit ei ole meikäläisten kirjaimilla, niin on paikoista ihan ulalla. Lämmintä oli :) Minun piti laittaa yöllä ikkuna kiinni, kun ulkona oli anniskelualue musiikkeineen. En meinannut saada unen päästä kiinni. Aamulla kyselin ennen aamupalaa internetin koodia. Olisi pitänyt ostaa jokin kortti ja ne oli kuulemma loppu. Ajattelin että antaa olla, kun en netissä olisi kerinnyt kuin pyörähtää. Kortin kai olisi voinut ostaa jostakin muualtakin. Kortti olisi maksanut 0,20 euroa.
    Lenkkeilyalueet olivat hyvät. Paikallisia kiinnosti kovasti Altin rotu. Kyselivät omalla kielellään. Tiedän kuitenkin aina mistä asiasta on kyse. Sitten kun rodun mainitsee englanniksi ja alkuperäkielellä niin kysyjät ovat ihan ihmeissään. Ja minä karkaan paikalta...           Eikös pankit mainosta, miten vaivatonta on maksaa ulkomailla korteilla? Ei ole. Useamman henkilön kortit eivät kaupassa käyneet. Ja kun työntekijät eivät puhu englantia, niin yhteisymmärrykseen ei pääse. Lopulta yhdestä automaatista tuli rahaa ulos ja saatiin lunastettua ostoksemme. Sarin ja minun ostokset maksoivat 170 000 paikallista rahaa, ilmeisesti reilu 20 euroa. Saatiin mukavasti ruokaa ja juhannusjuomia :) Sarin mukaan maan keskipalkka on 170 euroa, joten paikallisväestölle olisi ollut aika isot ostokset.

Vielä pitäisi matkata bussissa huominenkin päivä. Alkaa istuminen jo hiukan tuntua...


Valko-Venäjällä ihan siistissä hotellissa :) Altti & Kerttu.


Jonkun asumus.


Kukista tehty puu. Kauempaa ihmeteltiin, että voiko joku puu kukkia noin!

Ilta: Jossain päin Ukrainaa Versaille-hotellissa. Sain tapeltua tietokoneen kanssa ja voitin. Pääsin nettiin. Syöty on hyviä ruokia ja pitäisi ruveta nukkumaan, kun kello alkaa olla puolilla öin. Aamulla matka jatkuu vihdoin Moldovaan, klo. 8.00 olisi lähtö. Ilmat ovat olleet aurinkoisia, mutta nyt on ukkonen. Hotelli on hieno ilmapumppuineen kaikkineen. Ja ulkona on pieni Eiffel-torni...

Tänään bongattua: olikohan hirsistä rakennettu talo. Kuitenkin; väri oli pinkki. Talot ja aidat sekä bussikatokset ovat useimmiten aika värikkäitä. Tavallisten talliaisten asumukset eivät näytä olevan ainakaan ulkoapäin kovin kunnossa. Millaisia lienee sisäpuolelta.
  Monella on menopelinä hevonen. Ja tienvarsilla on näkynyt niin lehmiä, vuohia kuin kanojakin.
  Tulleissa on saanut esitellä omaa ja koiran passia. Ja henkilöstö tarkastaa bussin joka rajalla. Onneksi ei olla jouduttu odottelemaan rajoilla tuntitolkulla. Yksikin sanoi, että hyvin voi mennä 12 h. Jollain näyttelyreissulla eivät ole sitten päässeet kaikkiin näyttelyihin.

Nyt unta kupoliin!


Takana menee hevoskärryt. En ilennyt kipittää kuvaamaan lähempää.