Riikka:

Eilen meille tuli yöksi Nadja Nelli-koiransa kanssa. Nelli on siis Onnenkäpälän Creeta. Claara otti siskon hyvin vastaan ja käytiin tuolla jääkiekkokaukalossakin juoksuttamassa siskoksia. Columbo oli hiukan varautunut, mutta ei kuitenkaan mitään älytöntä rähinää pistänyt päälle. Nyt aamulla varmaan käydaan juoksuttamassa sitten velipokaa Nellin kanssa. Aivan mahtava nähdä noita muitakin pentusia. Nellikin niin kaunis ja ihana mupelo. Ei ne kuvat kaikkee kerro, livenä on ihan eri juttu. Nelli on hienon värinen kultabrindle ja oikein kivasti kehittynyt. Tuo meidän Claara on ehkä vähän pentumaisemman näköinen ja Claarahan on hirmuisen tumma... jossain uumenissa sitten harmaata, ei ole ainakaan kultabrindle:)

Noh nyt vaan saa toivoa, ettei sada ihan kaatamalla... näyttelyt hiukan jännittää... tai lähinnä tuon Columbon puolesta, kun se on tommonen hermoilija, mutta jospa selvitään kunnialla. Ai niin, jos saan Nadjalta kuvia niin laittelen sitten tänne blogiin nähtäväksi, voi olla etten itse kerkee kameroimaan tänään:)

Kaisa:
Näyttelypitoinen viikonloppu on ollut kyllä. Eilen olin Velmun ja Millan kanssa ja tänään Altin ja suuren holskuporukan kanssa omistajineen. Velmu sai EH:n ja Altti oli hienosti ROP. Altista tuli nyt siis FI MVA :) Sitten pitäisi saada CACIB joulukuun alkupuolen jälkeen, jotta Altista voisi tulla kansainvälinen muotovalio. Kävin myös tiirailemassa yorkkikehää ja yhden yorkkilaisen nyytittämistä.

Aira on näköjään ollut Lasnen kanssa raksahommissa, kun on turkki taas sävytetty... Eikä raksahommat olleet olleet vieläkään mukavia Airan mielestä. Vaikka muutoin näyttää olevan tyytyväinen maalaiselämään :)

Riikka:

oli todella kiva nähdä holskupentujen omistajia ja koiria. Nyt on vielä varmempi olo siitä, että koirat ovat saaneet mitä parhaimmat kodit. Hienoja ja hyvin käyttäytyviä koiria olivat....lukuunottamatta meidän Columboa, joka rähisi ja haukkui... kehässä se kyllä tsemppasi ja oli melkein koko toimituksen ajan kauniisti. Huoh, meni energia kyllä siihen koiraan....

Näyttelyt sujuivat hienosti. Claara yllätti olemalla pentujen VSP ja Capo oli hienosti pentujen ROP. Columbo odotetusti oli neljäs... Kuulemma urokset alkaa lähennellä 20 kg ja Komppi pikkumies on vain 12.6 kg :) Luonnetta sitäkin enmmän. Eli Capo oli ykkönen, Carlo kakkonen, Cirius kolmonen ja Columbo nelonen. Claara oli narttujen ykkönen ja Nelli kakkonen. Oli niin mahtava nähdä koirat livenä. Huomasi ainakin sen, että osa oli niin isänsä oloisia ja toinen osa saanut näkönsä nepan puolelta.

Kiitos kaikille kun tulitte paikalle. Oli ihana nähdä. Tosiaan tuo Columbo vei kaiken energiani. Olisi ollut kiva rupatella enempikin, mutta tulihan ainakin jotain kuulumisia vaihdettua:) paljon terveisiä ja rapsutuksia kaikille. Ilmoitelkaahan jos olette jonnekin näyttelyihin menossa, tiedä vaikka siellä törmättäisiin. Carlon esittäjälle olihan se nimi Emma. Hienosti suoriuduit ja olit todella rohkea kun uskaltauduit kehään. Siitä on hyvä jatkaa :)


Columbo ihan kotioloissa.


Pentujen ykkönen Onnenkäpälän Caspian (Capo)

Arvostelu: Pentu 1, KP ja ROP ; Normaalisti kehittynyt nuori uros. Vankka luusto. Erittäin hyvä pää. Tummat silmät. Hyvät korvat. Eturinta kaipaa vielä lisää täytettä. Erittäin hyvät raajojen kulmaukset. Erinomainen karva ja väri. Avoin ystävällinen käytös. Kevyet yhdensuuntaiset liikkeet. Erittäin lupaava. 


Onnenkäpälän Columbo


Onnenkäpälän Cirius. Arvostelu: Vielä hieman kevyt nuori uros. Hyvä pään pituus, täyteläinen kuono. Tummat silmät. Oikein sijoittuneet korvat. Hyvät raajojen kulmaukset mutta luusto saisi olla vankempi. Hyvä selkälinja. Eturinta kaipaa vielä lisää täytettä ja rintakehä syvyyttä. Erinomainen karva. Tumma väritys. Saa vielä vankistua kauttaaltaan. Liikkuu vaivattomasti.
Suhtautuminen tuomariin: rodunomainen lähestyttäessä.


Ok:n Carlo, Caspian ja Cirius


Ok:n Creeta


Osku,Nelli ,Cirius,Columbo,Claara,Carlo ja Capo


Columbo, Claara ja Creeta (Nelli)

Claaran arvostelu:

Pentuluokan 1. KP, VSP

Kuopio 7.8.2011

Paula Heikkinen-Lehikoinen

Normaalisti kehittynyt tasapainoinen ja hyvärakenteinen nuori narttu. Hyvät mittasuhteet. Hyvä pään pituus. Tummat silmät. Hyvät korvat. Hyvä selkälinja. pitkä kaula. Hyvä lapakulmaus, samoin takakulmaukset. Rintakehssä jo hyvä syvyys ja tilavuus. Erinomainen karva. Käytös vielä hieman tottumatonta ja varovaista.

Rodunomainen lähestyttäessä.

Columbon arvostelu:

Pentuluokan 4.

Kuopio 7.8.2011

Paula Heikkinen-Lehikoinen

Pienikokoinen ja hento. Vaikuttaa todellista ikäänsä nuoremmalta. Pää saisi olla pitempi. Pyöreä kallo. Tummat islmät. Hyvät korvat. Hoikassa kunnossa, joten rintakehä kapea . Etuosa vielä kovin tyhjä. hieman lyhyt runko. Raajojen luusto saisi olla järeämpi. Hyvät takakulmaukset. Hyvät etukulmaukset. Saa vielä kasvaa ja vahvistua.

 

Meidän pikku-ukko:) huoh!