Kaisa:
Sain hirven verta, niin vetäisin Shaqille, Maikulle, Pesoselle ja Airalle sunnuntai-iltana jäljet. Lapsoset jäljestivät heti jälkien teon jälkeen ja Shakira maanantaiaamuna, kunhan päivä valkeni. Pienokaisilla oli tietenkin vain lyhyet jäljet. Maikku oli veren hajusta ihan tohkeissaan. Pisti kaikki karvat pystyyn ja oli tosi tomerana. Maikku haukkui koko jäljestyksen ajan. Suoritti jäljen hyvin! Pesonen ei ole ollut paljon hihnassa, niin se vierasti remmiä. Piti irrottaa hihna, niin jälkikin alkoi kiinnostaa. Kympin suoritus! Entäs Aira? Se ei älynnyt koko touhusta mitään. Sanoi vain, että ulkona on hiukan vilpakkaa, niin pääsisikö syliin... Airan jäljen jäljesti sitten pienenä askarteluna Adena :)
    Shakira poikkesi jäljeltä vähän liikaakin. Jos olisi ollut koetilanne, niin olisi varmastikin tullut kolme hukkaa. Kyllä Shaqi välillä itse palasi takaisin jäljelle. Ja kaikki vaikeat kohdat, ojan ylitykset ja hakkuukohdissa rämpimiset, se suoritti mallikkaasti. Matkalla oli kylläkin häiriötekijöitä, sillä Shaqi löysi hirven kakkaa sekä oravan raadon. Päästiin kuitemkin jäljen loppuun saakka :)
    Olen miettinyt, että jos Shakira suorittaa harjoitusjäljet hyvin, niin voisin mennä sen kanssa kokeisiin. Menisin kyllä vain valmiille jäljelle. Jäljestys on kivaa hommaa, mutta kokeissa menee koko viikonloppu jälkeä tehdessä, jälkeä ohjatessa ja jälkeä purkaessa ja tietty oman koiran kanssa suorittaessa. Minulla on huono suuntavaisto. En nauti jäljen tekemisestä ja ohjaamisesta (pitää siis tietää, mistä itsetekemä jälki kulkee. Jos koetta suorittamassa oleva koira poikkeaa reitiltä, ohjaajan on osattava sanoa tuomarille, että missä jälki kulkee). Ja nyt päästään yhteen pääpointtiin: valmiille jäljelle meno voi maksaa jopa 100 euroa. Siksi ei kehtaa ihan huvikseen mennä kokeilemaan, että miten se koira jäljestää. Kun näin ensimmäisen kerran valmiiden jälkien hinnan, niin en meinannut uskoa silmiäni. Mutta taidan kallistua tuohon vaihtoehtoon.

Pesosen riistainto on herännyt täysillä. Meinaa poiketa liian usein lähimetsiin haukuskelemaan. Tänä aamuna sain käydä hakemassa sen Mikkolanniementien toiselta puolelta. Kun sain kammettua hurttanan metsästä tielle, niin karkuun pyrähti jänis...

Meille tulee tällainen sohva:

Ensin valkkaamani kunnostettu sohva on tosi hieno. Laitoinkos tänne kuvalinkkiä? Mutta hinta on tosi suolainen. Jospa tämä on ok, vaikka on todella halpa. Kiitos jo Kososille etukäteen, että auttavat sohvan roudaamisessa!