Riikka:

  • Kaikki jotka tietävät tai tuntevat Columbon, tietävät myös sen lähtökohdat tähän elämään. Syntyessään pieni, kaikkein pienin pennuista... ainakin puolet pienempi kuin sisaruksensa kävi kuolemanporteilla. Elvytin pennun elontielle ja autoin sitä jatkamaan elämää, kun niin elinvoimainen oli... teinkö siinä virheen..sitä olen pohtinut viime päivät.
  • Columbosta on tullut tärkeä, pieni erityinen koira. Nyt sitten elämä haluaa potkia päähän ja sairastutti Columbon. Lie ollut sairas jo syntyessään, nimittäin munuaiset ei halua toimia. Olemme käyneet lääkärissä ja asiaa on tutkittu... tuima diagnoosi: munuaisilla ei ole resursseja toimia. Hienosti sanottuna "isostenuria". Vielä odotamme uuden verikokeen tuloksia.
  • Nyt vain Luoja tietää kauanko Comilainen porskuttaa meidän kanssamme täällä pallolla ja siirtyy sitten mummonsa Sirin hoiviin.
  • Onneksi Columbo on reipas ja hyväntuulinen tällä hetkellä. Nautimme siis näistä hetkistä minkä saamme tassutella yhdessä. Muista sinäkin, arvosta tätä hetkeä, vaikka se onkin välillä kovin vaikeaa.

Onnenkäpälän Columbo, edessä Onnenkäpälän Claara