Kaisa:
Se ketuttaa, kun kaikki hinnat nousevat. Postin polttoainelisä nousee 3,5 prosentista 7,15 prosenttiin, maksupäätteen soittomaksut nousivat 70 prosenttia, tavaroiden hinnat vain nousevat ja varsinkin koiranruokien hinnat. Ruokien hinnat ovat nousseet nyt keskimäärin kaksi kertaa tämän vuoden aikana. Ja kattoa nousuissa ei tunnu näkyvän. Ja kysyin tuossa esimerkiksi purun rahtikustannuksia. Oli aika huima summa, nimittäin noin 100 euroa...

Liikkeellä kävi söpö venäjänvinttikoiravauva, Poppana. Asiakas kyseli jouluna minulta kasvattajien tietoja ja jokin aika sitten hän sanoi, että nyt kotona on pieni vauveli. Sirkka sanoi, että tuohan koirulainen näytille liikkeelle. Tällä viikolla mies lampsi sisälle Har-Miin ja Sirkka kysyi, että onko koira mukana. Mies sanoi, että onhan se. Odottaa autossa. Ja käskettinhän me asiakasta hakemaan Poppana näytille :) Oli sillä isot tasmuttimet ja toooosi pitkä häntä. Rohkea oli pentu. Ja sai valita irtokarkkihyllystä (luu-/herkkuhyllystä) mieluisat aarteet.

Tänään liikkeellä kävi mies, jonka koiralla on ollut imusolmukesyöpä. Koira on saanut kemoterapiahoitoa. Mies vaikutti surulliselta. En kysellyt asiasta sen enempää. Mutta ei uskoisi, että näillä leveysasteilla on koirille tällaisia hoitomuotoja. Ja jos on, niin enintään Helsingissä. Voimia koiralle ja omistajalle!

Sanoin eilen Lasselle, että Viinijuhlat alkavat (Kuopiossa). Lasne sanoi, että niin meilläkin! Olin ihastellut Alkossa roseeviinivalikoimaa, kun putiikkiin oli tullut paljon uusia merkkejä. Valikoima on koko ajan vain pienentynyt ja pysynytkin sellaisena jo jonkin aikaa. Lasse oli sitten ostanut mielikseni pullon uutta roseeviiniä, vaikka hän ei itse niistä niin välitä :) Ehkä ensin veneellä pilkille ja ongelle (Lasse on joka päivä raahannut kotiin uusia kalastuvälineitä ja hommaillut iltaisin niiden parissa; laitellut jotain tosi teräviä koukkuja ja uusia siimoja) ja sitten viinin maistajaisiin. Minulle olisi riittänyt vähän tylsempikin koukku. Pelottaa, että se on omassa tai Lassen kropassa kiinni... Katsotaan tuleeko yhtään affenta. Eilen kalat ainakin tekivät veden pintaan innokkaasti renkaita, kun kävelin lenkillä rannan lähellä. Sella olisi halunnut mennä uimaan. Ja se löysi meidän veneenkin! Jospa Lasse lähtisi uittamaan minun kanssa koirulaisia joku päivä.

Kuvia Hertan pentueesta:
1682741.jpg
Albiinonaaras

1682742.jpg

1682745.jpg
Pasteltyttöjä

1682746.jpg

1682747.jpg
Sabletyttönen

1682748.jpg

1682750.jpg

1682751.jpg
Sablenaaras takana

Ja vielä yksi marsukuva:
1682755.jpg
Uusi marsuvauva