Kaisa:
Päivä ei alkanut ihan mallikkaasti. Kun astuin jalallani ulos makkarista, niin siitä alkoi roskavana keittiöön. Matolta löytyi kananmunan kuoret, seuraavana oli tonnikalapurkki, roipeliseoksen kääreet jne. Joose oli sitten ollut yötöissä. Se oli tyhjentänyt roskiksen.
    Ja sitten kun lähdettiin töihin, niin auto ei lähtenytkään käyntiin. Minulla oli liikkeellä tapaaminen frettiostajien kanssa aamusella. Ei kun fretit kainaloon ja pinkomaan linja-autopysäkkiä kohti. Huutelin matkalla Lasselle, että moneltako seuraava auto lähtee, jos meidän rakkine ei käynnisty. Siinä sitten vielä ilmoittelemaan ostajille sekä Sirkalle, että voisivatko tulla liikkeelle vähän myöhemmin, kun en ehdikään paikalle sovittuun aikaan. Ja kun olin melkein pysäkillä, niin selän takaa hurahti bussi ohi. Minä siinä, että voi ei, oliko tuo minun bussini? Ei onneksi ollut, vaan muutaman minuutin kuluttua tuli minun autoni.
    Bussissa lykkäsin kortin laitteeseen. Kuski sanoi, että hups, laite onkin mennyt kiinni. Kuski kaivoi taskustaan kynsisakset ja yritti niillä saada kortin ulos laitteesta. Hän ei onnistunut yrityksissään. Sitten kuski tempaisi laitteen irti jalustastaan ja sai sen päälle. Sitten kuskin piti kaivella lompsasta kortti laitteeseen ja näpytellä tunnusluku. Kortti pompsahti ulos. Ja eikun uusi yritys käyntiin!
    Lasse oli saanut auton käyntiin, kun oli ensin teipannut jonkin letkun. En tiedä minkä. Auto oli pysähtynyt kaikissa alkumatkan risteyksissä ja jatkossa auto oli nykinyt. Pääsekö Toyotamme vielä kotiin?
    Ja kun viime viikolla ranteeni muljahti 18 kilon säkkiä hyllyyn heittäessäni, niin se ei ole parantunut. Yritin Oulun reissullakin ryykätä apteekkiin, että saisin lastan. Ei apoteekki ollut auki. Siilissä en voi käydä yleisellä puolella lääkärissä, kun en asu sillä paikkakunnalla. Yksityinen puoli on lomalla, ja Siilin apteekissa ei ollut lastoja. Jos menen Lapinlahdelle lääkäriin, niin putiikki on laitettava varmaan koko päiväksi kiinni (jos palvelu on lääkärissä yhtä hidasta kuin ennenkin..). Yksi ystävällinen asiakas sanoi, että hän voi tulla vahtimaan liikkeelle Sirkkaa, kun harjoittelijaa ei saa jättää yksin töihin. Tosi kauniisti ajateltu, mutta enhän minä niin voi tehdä! Siinä sitten soittamaan Riikalle, että lähetä mulle Helsingistä lasta, kun ei täältä semmosta saa! Ja palvelu pelaa. Saan lastan piakoin :)
    Alvarolle ei tullut numerolappua Ylivieskan näyttelyihin. Soitin tänään asiasta. Kertoivat, että numero on lähetetty Metsontie-osoitteeseen. No, sehän on meidän vanha osoite. En kyllä tajua miten toinen lappu tulee oikeaan osoitteeseen ja toinen lappu menee vanhaan osoitteeseen... lupasivat lähettää uuden. Ja syytteli sivulauseessa kesätyöntekijää...

Tässä vielä kuvia Oulusta:
1730111.jpg
Alviksen peti on telttakassissa, jotta se pysyisi kuivempana. Ei pysynyt...

1730116.jpg

1730123.jpg
Edellispäivän jalkojen puunauksesta ei ollut hyötyä.

1730131.jpg
Pitäisikö Niksipirkkaan lähettää vinkki sadesuojista?

1730136.jpg
Intokin sai näyttelyistä VARASERTin

1730146.jpg