Kaisa:
Tänään lähden Lassen shoppailuseuralaiseksi. Lisäksi hän haluaa mennä hifi-messuille. Hyvä että tiedän, että mikä se hifi edes on...sitten näkee. Mutta mukaan oli lupauduttava, molempiin juttuihin, kun Lasse oli mukana taasen siellä luolalla. Niin, molempiin juttuihin...en välitä nimittäin shoppailusta. Raahaudun siis vain mukana :) Ja kuuma sekä ärsytys varmaan iskee jossain vaiheessa. En kyllä ainakaan mene sovittamaan vaatteita. Siellä se tukaluus vasta iskeekin!
    Elikäs luolatouhuista. Oiva tarkasti tyhjän luolan aika paljon räksyttäen, mutta samalla kiitäen pitkin luolastoa. Ohjaaja antoi hyväksytyn suorituksen. Oiva on rohkaistunut, niin ketun kanssa Oivaa ei voinut kauaa pitää. Oiva ei lähtenyt kiertelemään, etsimään uutta reittiä ketun luo. Yleensä Oiva lähtee viipottamaan uusille urille. Eikä "pumpannutkaan" ketun lähellä samalla mittakaavalla mitä normaalisti. Ohjaajan mielestä B-suoritus :)
    Sitten Ade Padesku. Tyhjän luolan tarkastus oli täydellinen ja hiljainen. Ade hipsi mennä samaan tyyliin kuin äitinsä. Ihan nauratti se hipsuttelu. Tähän asti meni hyvin tai oikeastaan ahdinkoputkeen asti (kun kettu oli lisätty luolastoon). Haukkua ei nimittäin tullut vieläkään! Otettiin välillä iskä näyttämään mallia. Ei siirtynyt oppi päästä toiseen. Ade ähräsi luolassa. Kaivoi ja puri luolaa, niin että hiki virtasi. Mutta haukkua ei tullut. Vähän murinaa vain. Ade suostui haukkumaan vasta kotireissulle lähtevälle ketulle....
    Päivä oli väsyttävä, kun töissäkin olin. Ei paljon puhua pukahdettu Lassen kanssa. Kotimatkan melkein kokonaan nukuinkin. Mitä nyt Lasse aina välillä tökkäsi minua ja kiljui, että nukutko? Säikähdystä taas kerrakseen. Meidän pisin keskustelu meni suunnilleen tähän tyyliin (ja herkimmät: lopettakaa lukeminen tältä päivältä):
Minä: "Mikähän ajoneuvo tuolta tulee?"
Kun auto tulee kohdille, Lasse sanoo, että sehän on suola-auto. Minä siinä, että mitä se suola silleen käytännössä tekee. Lasse selittää mielipiteensä. Ja minun aivot lähtee väärille raiteille. Ilmoitin, että tiellehän voisi laittaa alkoholia. Lisäsin, että sitten kyllä kaikki alkoholistit olisivat tiellä.
Lasse: "Joo! Samalla tiet putsautuisivat. Ja päästäisiin samalla eroon kaikista alkoholisteista...."
Että tämmöstä järkevää keskustelua meillä taasen.

Riikka mietit aiemmin, että ketkäköhän lukevat blogiamme. Sitä välillä miettii itsekin. Kun laskuri rullaa eteen päin, mutta kommentteja ei heru. Kyllä täällä jokunen käy kurkkimassa kirjoituksiamme :) Tiedän, että äitee lukee säännöllisesti raapustuksiamme, mutta hän ei kommentoi täällä mitään, puhelimessa vain. Ja yksi asiakas sanoi joku aika sitten, että sinä olit kirjoittanut niin tarkasti blogiin siitä sairaalareissusta. Tuli vähän hämmentynyt olo, kun ei yhtään tiennyt, että tämä asiakas seuraillee blogiamme :)
Ja Oivan tulevan tyttöystävän toiselta omistajalta tuli viestissä mukana seuraava lause: "Olen lueskellut Liisan kanssa teidän blogia ja välillä mukavasti naureskeltu." Terveisiä vaan teille lukijoille!

Hyvä, että kukkokaan on vielä laulanut, niin minä ryykäsin jo ylös. En saanut enää unen päästä kiinni. Pitänee lähteä pesemään frettien tiloja ennen lenkkeilyä. Näkeekin ehkä sitten vähitellen jo jotain tuolla ulkosalla.