Kaisa:
Joose päätti karata eilen aamulenkillä. Olisiko saanut nenuun hyvät pupun tuoksut. Ei auttanut, vaikka kuinka huutelin metsän reunalla ja myöhemmin vielä kotiovelta. Kirsi haki minut aamusella töihin. Kävimme vielä hänenkin kanssaan autolla etsimässä koiraa, mutta tuloksetta. Ei oltu keritty olla kauaa töissä, kun Lasse soittaa, että Joose on yrittänyt päästä postiauton kyytiin. Lähiasukas oli jutellut postinjakajan kanssa irrallaan olevasta mäyräkoirasta. Mies oli hoksannut, että meidän koirahan se on ja oli soittanut Lasselle (välillä on kiikuttanut koiria pihaankin asti...). Minä puolestani soitin Merville, että voisiko se ystävällisesti hakea Joosen heille päiväksi. Mervi jatkoi soittorinkiä ja pirautti isälleen. Joose pääsi sitten päiväksi Markun luokse. Joose oli kuulemma kiivennyt innokkaasti auton kyytiin (ei ole tavannut Markkua aikaisemmin). Mäykkyläinen oli ollut koko päivän Markun mukana kuin peräpukama, sillä Markku oli tarjonnut herkkuja; juuri Jooselle keitettyä puuroa, paistettua haukea ja jänispaistia (tulihan sitä saalistakin :) ). Ja kun haimme Joosea kotiin, niin Markku tokaisi heti ovelta, että ette voi lähteä vielä mihinkään, sillä Joosella on syöminen kesken. Siinä sitten vaihdettiin kuulumisia pitkästä aikaa tovin verran ennen kuin kiirehdittiin kotia iltapuuhiin.
    Olen tässä selvitellyt luolakoepäiviä ja paikkakuntia. Mäykkysivuilla kun on vieläkin vuoden 2008 koekalenteri. Soitin yksi päivä Rantasalmen alueella pidettävistä kokeista, kun sain numeron käsiini, josta voisi tiedustella asiaa. Ei miekkonen siihen hätään muistanut koepäivää, mutta on sellainen kuulemma tulossa! Pitää seurailla sitten esim. Koiramme-lehteä, niin ei päivä mene ohitse. Tuo paikkakunta olisi tällä hetkellä lähin, jossa tiedän olevan kokeita. Ristiinassa olisi kokeet maaliskuussa. Ei vaan aina tahdo olla sitä kaveria, jonka kanssa voisi lähteä reissun päälle. Lasse ei taida lähteä siitäkään huolimatta mukaan kokeisiin, vaikka Aden tulevan puolison omistaja kirjoitti meille näin postiviisen lausahduksen:
"Kyllä isäntäkin innostuu, kun tutkii tilastoja ja toteaa, että koira on
parhaasta päästä rodunomaisessa käyttökokeessa."
Matkakaverin puute tuli puheeksi töissä asiakkaan kanssa, jolla on borderterrieri. Hän sanoi, että hänen koiransa on ilmoitettu Ristiinaan, mutta hän itse ei pääse lähtemään koepaikalla. Tämän naisen ystävä olisi viemässä koiraa kokeisiin. Mutta kuulemma ystävä ei halua lähteä yksin liikenteeseen. Minähän heti lykkäsin numeroa mukaan, että minulle voi soitella, jos tarvitsee matkakaveria. Katselaan, tapahtuuko mitään!
    Oiva ei tavannut Amandaa toista kertaa. Nyt siis vain odotellaan vatsan seudun pyöristymistä :)

Ilta:
Aamusella, kun odottelin bussia, niin näin aura-auton tulevan samaa puolta kuin missä minä törötin. Mietin siinä pikaseen, että minne minä itseni ujutan. Siirryin pois pysäkiltä, jos kuski vaikka olisi halunnut aurata kopperon luota. Aura läheni ja se ei väistänyt eikä hidastellut. Kerkesin kääntää sille selkäni ja niin alkoi lumi pöllytä päälle. Ei ollut kiva kuski se...
    Juttelin Ulla-eläinlääkärin kanssa Rimpasta. Hän sanoi, että leikatulla koiralla kasvain voi hyvinkin olla hyvälaatuinen ja siten hidaskasvuinen. Mutta asiaahan ei tiedä ilman biopsiaa. Ulla arveli, että Rimi ei kuole kasvaimeen, vaan sille tulee vielä jotakin muuta vaivaa. Mitähän kaikkea se koira vielä kerkee vaivoikseen kerätä? Haima ei toimi, kuulo on huono kuten myös näköaisti, takajalat eivät ole enää vahvinta mallia, rasvapattikokoelmaa löytyy jne. Seuraan siis tilannetta niin kuin aiemminkin jo sanoin.
    Kelalta tuli vähän aikaa sitten viimeisin päätös, että en saa sieltä mitään rahaa sairastumiseni vuoksi. Käsittelivät asian kaksi kertaa (vahingossa?). Ensinhän ne soitti, että mitä hitsin rahoja sinä täältä pyydät. Sinun olisi pitänyt olla pois töistä 10 päivää, että jotain voisit saada. Et sinä mitään nyt saa. Ja sitten tuli pian postitse lisäselvityspyyntö. Lähetin lisäpaperin etiä päin. Sitten tuli kirje, että olisi pitänyt olla poissa yli kolme päivää...tai jotain. Ajattelin, että antaa olla. Ja kun firma enkä minä saanut vakuutusyhtiöstäkään mitään, niin voisin sanoa sinne, että voisin irtisanoa kaikki vakuutukset, mitkä ei ole pakollisia. Jos ei kerran sieltä mitään saa, vaikka lykkii sinne koko ajan rahaa "pahan päivän varalle".
    Ja sitten vielä lopuksi kotimatkasta. Kun eräs nuori mies poistui bussissa, niin se sanoi kuskille, että joku on taempana aika huonossa hapessa. Kuski ei mennyt katsomaan, onko siellä jokin hätänä. Yksi matkustaja sanoi, että hän kyllä tietää tapauksen. Henkilö on vain normaalissa viikonloppukunnossa. Että tiputetaan se sitten vain pois Lapinlahdella...