Kaisa:
Eilen putiikki oli kiinni, sillä suunnistin Riikan, Teron, Alviksen ja Mantan kanssa Tuusniemen näyttelyihin. Päivä oli tosi kylmä, mutta onneksi kasvihuoneissa tarkeni olla välillä jopa ilman pipoa ja hanskoja. Pitkään paikoillaan ollessa tuli kyllä vilu.
    Ensin oli vuorossa Alvis. Alvis käyttäytyi kehässä yllättävän hyvin. Nimittäin ennen kehäänmenoa se ei oikein suostunut seisomaan paikoillaan. Alvis olisi vain halunnut leikkiä muiden koirien kanssa. Varsinkin lähellä olleiden basenjien kanssa. Alvis tykästyi tuomariin, kun hän lörpötteli sille. Latviaksi kylläkin. Alvis olisi halunnut mennä tuomarin syliin. Nojaili siihen malliin Ligitan sääriin :) Alvis sai iloisella hännän heilutuksellaan ERIn ja SERTin! Koirastamme tuli siis Suomen ja Latvian valio. Kehässä pyörähti kuopiolainen, ikäistään nuoremmalta vaikuttava, pelokas narttu. Unelma sai EH:n. Alvis uudestaan kehään, ROP-ruusuketta hakemaan. Hiukan kirpaisi mieltä, sillä jos Sella olisi ollut mukana, niin se olisi aika varmasti ollut VSP.
    Alvis sai palkinnoksi kojusta ostetun grillimakkaran. Hiukan odottelua, ja sitten olisi Mantan vuoro mennä kehään liettualaisen rouvan arvosteltavaksi. Tuomarilla oli korkeakorkoiset nahkasaappaat, ohuet sukkahousut ja hame. Tuomari käytti turkiskomistuksilla varusteltua takkia vain välillä päällään. Miten hän tarkeni? Sivuhuomautuksena: Kyllä huomasi joukosta venäläiset, latvialaiset ja liettualaiset. Ei ollut toppahaalareita päällä, vaan turkishattuja ja -takkeja ja naisilla juuri noita hameita. Ennen Mantaa kehässä kävivät hollanninpaimenkoirat. Joukossa oli myös Sirin tyttärentytär, Lakka. Tämä koira oli ROP! Narttu voitti uroksen. Ei ihan jokapäiväinen juttu.
    Manta käyttäytyi kehässä ihan hyvin. Oli aika utelias, pyörähteli välillä seisomaan toisin päin, kun halusi katsella ympärilleen. Vaikka Mantalla olikin huono turkki, kun on vaihtumassa uuteen, niin silti tuomari arvioi koiran ROPin arvoiseksi. Manta oli ansainnut oman grillimakkaransa :)
     Eikä siinä vielä kaikki. Molemmat koirulaiset pääsivät ryhmässä jatkoon, 8-10 parhaan joukkoon. Sitten tippuivat pois. Alvis ei ole Suomessa koskaan pärjännyt noin hyvin. Mantalla oli ryhmässä tuomarina tiukka, Paula Heikkinen-Lehkonen ja Alviksella Latviassakin arvostellut Saija Juutilainen. Molemmat käyttäytyivät hyvin myös ryhmäkehässä. Alvista rupesi paleltamaan kesken kaiken. Yritin hieroa lihaksia lämpimiksi, jotta toinen ei ihan horkassa tärisisi ja pitäisi häntäänsä koipien välissä.

Riikka ja Tero tulivat meille koirinensa yökylään. Saunottiin ja syötiin hyvin. Uni alkoi painamaan silmiä kesken kaiken. Mutta mukavaa aikaa kerkesi kuitenkin olla :)