Riikka:

Mukava juttu sitten kerrassaan. Pyyhin tuossa juuri tiskipöytää ja siinä samalla hanan ja pienemmän hanajutksan...tän astianpesukoneeseen kuuluvan. Kohta ihmettlen, että mitä hittoa tapahtu sormelle ja lähinnä kynnelle kun sattuu niin hitosti. Kynteen tuli viilto ja sinne oli uponnu jotain hanan pintamatskua...metallia mitä lie. Sattu ja sattuu... Soitin terveyskeskukseen, että aika ikävä juiliminen sormessa, voisinko tulla näyttämään.. Ajattelin, että joku kiva lääkäri laittaa puudutuspiikin ja ronkkii vierasesineen kynnestä. Mutta ei. Mukava hoitaja vei minut huoneeseen ja käski istua. Otti siis jonkin neulan ja alko ronkkia kynnen aukkoa. ARVAAAAAAATKAAAA sattuko! Siinä se tuikki neulalla kunnes "mikä lie" saatiin pois viillosta. Nyt sitten jomottaa ja sykkii.... Epäilemättä joku pöpö alkaa melekin sentin  nuarmussa muhia ja alkaa märkiä. Sitä odotellessa.

Kaisa voit uskoo, etten nyt tunge kättä akvaarioihin...oikee käsi vielä!

Ps. Todellakin tuntu siltä, että tungetaan tikkua kynnen alle,,,paitsi tällä haavaa kynnen läpi!

Kaisa:
Kyllä tuli paljon opittua uutta, kun kuuntelin äänikirjana Kaukopartio-teoksen (9 h 25 min). Kaikenlaista on sodassa sattunut ja tapahtunut. Ja lisää jos kuuntelisi tai lukisi teoksia, niin saisi varmasti lisää erilaisia näkökulmia. Tämä teoshan kuvasi kaukopartijoukkojen toimia. Mieleenpainuvimpiin kohtiin kuuluu heti kirjan alku, kun Neuvostoliitto hyökkää talvisodan alkaessa rajakylien taloihin ja miehet tappavat perheitä ja ottavat osan ihmisitä vangeiksi. Kirjassa sanottiin, että ennen sodan alkamista Kekkonen oli kehottanut kodeistaan lähteneitä perheitä palaamaan takaisin koteihinsa. Kekkonen julisti, että ei Neuvostoliitto hyökkää tai jos hyökkää, niin Suomi puolustautuu... Ja kun rajalla olevat miehet ilmoittivat hyökkäyksestä, niin ylemmältä taholta tuli kipakka vastaus, että pötypuhetta. Ja jos sieltä muutama vihollinen tulee, niin tappakaa ne. Muutaman suomalaisen olisi kuitenkin pitänyt lotia pataljoonan verran panssarivaunuineen.
    Kirjassa myös sanottiin, että Suomella ei aluksi ollut ollenkaan tiedustelujoukkoja Neuvostoliiton puolella, toisin kuin vihollisella meidän maassamme. Desantteja on rauhan ja sodan aikana ollut puolellamme ainakin 1500. Aika hurja luku. Lisäksi mainittiin, että Suomi sai kiinni näistä henkilöistä 95 %. Sekin on iso luku.
Eräs vakoilijaesimerkki oli sellainen, että suomalainen vakoilija otettiin kiinni rajan toisella puolella. Myös perheenjäseniä otettiin kiinni. Mies laitettiin vakoilemaan Suomen touhuja Suomeen. Miekkonen oli miettinyt, että mitäs hän nyt tekee? Jos hän ei palaa Neuvostoliittoon, niin hänen perheenjäsenet tapetaan.
   Ja neuvostoliittolaiset ovat tappaneet suomalaisia siviilejä rauhan aikana. Ainakin mainittiin kalastajia ja marjastajistakin taidettiin kertoa.

Sotajutut tuli sen verran uniin, että näin aamusella unta, että pihallemme tuli meille tuntematon perhe ukoiluttamaan hollanninpaimenkoiraansa. He puhuivat suomea venäläisittäin ääntäen.

Kelloakin siirrettiin. Tuntuu, että menee vähän aikaa uuten aikaan totutellessa. Lassen kommentti oli, että ihan saman mitä aikaa eletään, kun aina väsyttää :)