Riikkanen:

Tässä taas ollu lievän kuumeilun kourissa...Kovin on hektistä ja aikataulutettua tää mun elo...Luin mielenkiinnosta stressistä...

www.hus.fi/default.asp

Miten stressi vaikuttaa?

Kohtuullinen ja lyhytaikainen stressi voi jopa lisätä tarkkaavaisuutta sekä keskittymis- ja suorituskykyä. Kun stressi jatkuu liian pitkään ja on liian voimakasta, ihmisen psyykkinen toimintakyky alenee. Pitkään jatkunut stressi tuo mukanaan unettomuutta, keskittymiskyvyttömyyttä ja muistivaikeuksia. Stressaantunut ihminen voi olla vihainen, jännittynyt, onneton tai turhautunut. Usein stressiin yhdistyy väsymystä, pelkoa ja huolta. - Kuulostaa niin tutulta:)

Yleisimmät fyysiset stressioireet ovat verenpaineen ja sydämen sykkeen nousu. Stressaantuneen ihmisen pulssitaso nousee selvästi ja sydän lyö tiheämmin. Osa ihmisistä kokee stressin seurauksena myös muun muassa rytmihäiriöitä. - Tätähän multa oikein tutkittiinkin....Vuosia jatkunut stressi voi johtaa sydämen vajaatoimintaan tai verenpainetautiin.

Myös vatsavaivat, päänsärky, pyörrytys, krooninen kipu ja epämääräinen fyysisen suorituskyvyn lasku ovat pahenevan stressin merkkejä. Tutkijat myös arvelevat, että stressi vaikuttaa immuunipuolustukseen ja lisää altistumista erilaisille tulehdussairauksille. Fyysisten stressioireiden takana on stressihormonien, kuten adrenaliinin, lisääntynyt tuotanto. - jep jep:)

Helpottaaskoon tuo lottovoitto vai mikä? Sitten ei tarviis niin moneksi olla..... Näillä mennään!


Onnenkäpälän Bertil eli Osku
Neuppasen sulho:)

Kaisa:
Vihdoin varasin bussipaikat meidän porukalle Viron reissua ajatellen. Täältä päin lähtevälle järjestäjälle sanoin valitettavasti ei, sillä toisena näyttelypäivänä lähtevät aikaisin iltapäivällä kotia kohti. Sitten olen ollut yhteydessä King Toursiin ja Seijagaan. Valitsin ensimmäisen, sillä sen kyytiin pääsee Lahdesta, jälkimmäisen Helsingistä. Lahteen on varmastikin halvempaa ja ehkä helpompaakin jättää auto säilöön. Muutoin kyllä Seijagan reissu olisi ollut halvempi Toursin lupaamaasta alesta huolimatta. Päästäänkö hienoon hotelliin, jossa olin viimeksi? :)

Laitetaan Sellalle tänne myöhäiset onnittelut. Sella täytti eilen 4 vuotta!

Tämä päivä meni töissä pakasteiden kanssa painiessa ja kalatilausta tehdessä. Saisi tuota pakastintilaa olla paljon enemmän. Ei neljä pakastinta riitä mihinkään! Omat pakasteet jätin suosiolla huoneenlämpöön. Koirat ottivat kotona ilolla vastaan. Joka päivä saavat isoja herkkulähetyksiä. Eilen toin kotiin jätesäkillisen ruisleipiä. Varsinkin Alvis oli innoissaan ja vartioi kuivumaan laitettua leipäröykkiötä. Näyttelipä Altille hampaitaankin. Ja monena päivänä ovat saaneet herkutella poronlihalla. Voisi itsekin syödä sellaista.

Lasse on tilaillut raksatavaraa. Ensi viikolla kai sitä alkaa lappamaan pihaan. Pitäisi väliaikaisvarasto, pressutallikin purkaa tieltä pois. Tavararöykkiöt ovat sitten kuistilla... Ja ilmeisesti frettilä joutuu muuttamaan pois tieltä, jos olen ymmärtänyt oikein. Toivottavasti se laitos pysyy ehjänä, jos siirto täytyy tehdä.


Oiva Oivalainen. Kuvassa näkyy hiukan uutta kesäasuntoa, minkä Lasse rakensi Oivalle viikonloppuna.
En tiennyt yhtään, että sellaisia rakennusaatoksia on miekkosen päässä.


Pyysin lisää kuukuvia. Tässä yksi Lasnen otos.