Kaisa:
Äsken kuului kova pamahdus ulkoa. Laukaukselta ei kuulostanut, joten päättelin ohi ajavan auton renkaan puhjenneen. Ei auto pysähtynyt. Liikkeemme edessä on mummelin potkukelkka. Siitä oli räjähtänyt rengas. Kohta kuuluu toinen pamahdus. Toinenkin rengas poksahti... Mitenkäs nyt vie ostokset kotia?

Edelleen olen yrittänyt maalailla kotosalla. Hitaasti edistyy, kun frettilän valkeita pieluksia ja katon alapuolen puuosia tikkaiden ja muiden korokkeiden kanssa taiteilee maalata. Ja yrittää olla valkaisematta punaisia kohtia. Eilen aloitin myös maalaamaan pihattoa. Ilkeä Maamuska syö edelleen vähitellen omaa asumustaan. Ilmeisesti sanoo, että kun et anna ylimäärin heinää, niin jatkan sitten äpöstelyä tästä. Oven suuhun oli ilmestynyt lommo...
Mammiainen kyselikin useamman kerran, että joko sitä heinää on ilmestynyt heinähäkkiin. Ja kun ei ollut ilmestynyt, luikki takaisin pihattoon. Ja aina olin yhtä säikäyttävä kokemus tikkailla keikkuessani, kun se tuli nurkan takaa tarkistamaan ruokatilanteen. Mammiainen kerkesi myös tunkea turpansa maalisankoon... Ei ole ruokaa missään!

Aloitin kuuntelemaan Tolkienin sormusmaratonia. Kohta olen kuunnellut ensimmäisen cd-pompsin. Oli tarkoitus jatkaa Täällä pohjan tähden alla-sarjan kuuntelua. Minulla on vain mennyt cd:t koneella ihan sekaisin. Saako niitä setvittyä millään? Välillä olen kuunnellut myös Olli Lindholmin kirjoittamaa tarinaa elämästään ja yhtyeestään. En ole tiennyt, että hänelläkin on ollut ongelmia viinan kanssa. On se vaan niin yleinen "vaiva".

Meille tuli Lassen kanssa kutsu Ulppaan-lammelle. Kirkkoherra siunaa uudet rappuset, laiturin ja katoksen. Mielestäni tuo pieni ja puhdas lampi olisi pitänyt jättää omaan rauhaansa. Ei ole kiva, jos ihmiset likaavat paikan.