Kaisa:
"Sattuu ja tapahtuu"?

Aamulla bussi ajoi ohitseni, kun odotin sitä pysäkillä. Mitäs siinä muuta ajattelemaan kuin, että voihan persuus. Soitin Siilin Matkahuoltoon kysyäkseni aikatauluja ja antaakseni palautetta. Seuraava normaalivuoro olisi tullut niin myöhään, että olisin myöhästynyt mukavasti töistä. Aiemmin olisi kulkenu pikavuoro, mutta kun meidän kylällä ei ole pikapysäkkiä. Siitäkin olen laittanut palautetta eteen päin, sillä on esim. Alapitkälläkin pikapysäkki. En saanut koskaan vastausta viestiini...
Sitten soitin Merville. Ei vastaa. Sitten mietin, että kehtaanko vaivata Sirkkaa. Päätin uskaltautua soittamaan. Ja hän onneksi lupasikin jelpata minua. KIITOS!
    Laitoin vielä kotona sähköistä palautetta Matkahuoltoon. Sieltä tuli illemmalla vastaus (tai oikeastaan Pohjolan Liikenteeltä. Viesti oli kierrätetty sinne), että bussi oli hajonnut. Ja kun se oli ajanut ohitseni, niin se oli menossa Kuopioon korjattavaksi. Kuski oli kuulemma unohtanut ottaa paikkakuntakyltit pois ikkunasta. Viestissä myös sanottiin, että perästä kyllä tuli toinen bussi. Vartin sisällä sitä ei ainakaan tullut, kun soitellessa minulta kului suunnilleen sellainen aika. Sitten lähdin lompsimaan takaisin kotiin. Mistä minä olisin voinut tietää, että sieltä tulee vara-auto?

Yksi ilta katolta alkoi kuulumaan sellaista ääntä kuin kivi olisi vierinyt alas. Minä, että mikä hittolainen se voi olla? Piippuko se hajoaa vai mitä. Lasse kiersi talon, mutta ei löytänyt mitään kummallista. Mieleen tuli myös vaihtoehto, että lintu olisi kuollut (?) ja vierinyt katolta alas. Mutta ei siitä niin kova ääni kuuluisi! Minulla oli vielä eläinjuttuja hoidettavana, niin piti lähteä ulos, säikytys persuuksissa :) Kun tulin sisälle, Lasse samoi, että ääni oli kuulunut toisenkin kerran. Mitä lienevät? Jos ei metsästyskoira tule pihaan tai palohälytin huuda ulkona, niin sitten "kivet" vierivät katolla! Säikähdys päivässä pitää kropan vireänä. Vai mitenkä se meneekään? :)

Römsterin tyttöystävä synnytti. Mutta juttu ei ollutkaan ihan yksinkertainen. Tyttönen halusi vääntää poikaset ylempään kerrokseen. Löysin aamulla yhden vauvan laudalta. Minä siinä lausumaan, että mitä sinä tyhmä tyttönen olet mennyt tekemään. Siirsin vauvan pohjakerrokseen. Sitten katsoin häkin sivulla ja alla olevia paperisilppukasoja, jotka emo oli tiputellut kaltereiden väleistä. Ja seuraavaksi huomasin yhden vauvan häkin alla. Rupesin äkkiä noukkimaan sitä pesän lämpöön. Käteni osui matkan varrella lattiaan. Ja minun tuuria taas. Siinäkin kohdalla oli vauva. Luulen, että oli minun vika, että se kuoli. Nahka rullautui pois (luulen, että se oli paikoillaan ennen minusta aiheutunutta tapaturmaa). Poikanen oli myös ihan kylmä. Niin kaikki muutkin. Vauvoja alkoi löytyä useampiakin. Laitoin kaikki loput äkkiä pesään. Toivottavasti edes joku jää henkiin! Tämä yksi vauva oli ilmeisesti jäänyt siksi häkin sisäpuolelle, kun taisi olla hiukan tuhdimpi.
    Römsteri on muuten vieraissa naisissa :)

Kerkesin ladata blogiin vain muutaman kuvan. Tässäpä ne olisivat. Lassen hankkima kamera on ihan rupu. Pitäisi kyllä saada taas uusi. Kuvat ovat ihan rakeisia!
2052596.jpg
Iskä marsu

2053769.jpg
Sissi ja Umatillo

2052588.jpg
Sissin hännästä on alkanut tippumaan karvaa. Mitenkä kauan vanhus jaksaa vielä olla meidän viihdyttäjänä?